Situaţia contractelor pentru serviciile de salubrizare în sectorul 2
   Asociații de  proprietari   Persoane fizice - case   Pentru contractare servicii de  salubrizare contactaţi
  Total  2.579   Contracte: 2472   Total  24.711   Contracte: 19.059   tel. 021.9654  email contractare@supercom.ro  |  www.salubritate.ps2.ro

ȘTIRI

Inaugurarea celui mai modern bazin de înot destinat copiilor din sectorul 2

Cel mai modern bazin de înot din Bucureşti construit la o şcoală gimnazială şi destinat copiilor, elevilor, persoanelor cu dezabilităţi, dar şi adulţilor interesaţi de învăţarea şi practicarea înotului a fost inaugurat vineri, 31 august 2018, de către domnul primar Toader Mugur Mihai, însoţit de membrii ai Consiliului Local Sector 2.

Şcoala Gimnazială numărul 25, situată pe strada Silvia numărul 54  din cartierul Colentina, beneficiază de acum de un bazin de înot realizat la cele mai înalte standarde, cu antrenori specializați care predau lecții de natație și polo.

Clădirea bazinului este o locație modernă, prietenoasă, bine dotată, unde cei mici își vor putea consuma energia învățând să înoate, iar cei mari se vor putea relaxa, menținându-se sănătoși prin mișcare.

De asemenea, aici se vor desfășura competiții sportive și proiecte sociale pentru persoanele aflate în grija centrelor de asistență socială.        

Primăria Sectorului 2 și Clubul Sportiv Atack Team au încheiat recent un protocol de colaborare prin care, conform unei hotărâri a Consiliului Local Sector 2, vor fi predate cursuri de înot oferite GRATUIT elevilor Școlii Gimnaziale numărul 25 și, contra-cost, celorlalţi copii.

Fiecare clasă va beneficia de lecții săptămânale, în baza unui program stabilit la începutul anului școlar, acestea fiind susținute de către personal calificat. În limita spațiului disponibil, la solicitarea unităţilor de învățământ, clubul sportiv va asigura accesul gratuit elevilor din școlile cu profil sportiv (disciplina natație) după un grafic stabilit de comun acord.

Orarul de funcționare în scop didactic, ca activitate școlară, pentru elevii Școlii Gimnaziale numărul 25 va fi de luni până vineri pe toată durata anului școlar, conform unui program stabilit de comun acord. Lecțiile didactice vor avea durata de 50 minute cu 10 minute pauză. 

Sala bazinului are cinci culoare pentru înot, fiecare cu lăţimea de 2,5 metri şi cu blockstarturi cu o înălţime de 40 de centimetri.

Bazinul destinat învățării înotului are dimensiunile de 12.5X25 m și o adâncime variabilă de la -1.20 m la -1.80 m.     

Capacitatea este de 60 de persoane, care au la dispoziţie cele mai moderne dotări pentru vestiare, duşuri şi grupuri sanitare.

Temperatura apei este reglată automat, între 26 – 28 de grade Celsius, fiind corespunzătoare categoriei de folosinţă pentru îmbăiere şi este tratată chimic pentru menţinerea în parametri microbiologici şi valorile maxime admise de normele de igienă şi sănătate publică în vigoare. Temperatura aerului din zona bazinului de înot este în permanenţă de 30 – 32 de grade Celsius, iar parametrii acesteia sunt afişaţi la vedere pe o tabletă electronică.

Bazinul de înot este destinat tuturor categoriilor de vârstă, fără a se limita doar la organizarea cursurilor de înot didactic, inclusiv persoanelor cu dezabilităţi care au la dispoziţie o platformă automată pentru deplasare între etaje.

În urma unor protocoale încheiate de Primăria Sectorului 2, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, la bazinul de la Şcoala 25 vor putea beneficia de lecții de natație gratuite și copii aflaţi în centrele de asistență socială.

 


© 2024 Primăria Sectorului 2 București.

Main Menu