Situaţia contractelor pentru serviciile de salubrizare în sectorul 2
   Asociații de  proprietari   Persoane fizice - case   Pentru contractare servicii de  salubrizare contactaţi
  Total  2.581   Contracte: 2302   Total  25.411   Contracte: 12050   tel. 021.9654  email contractare@supercom.ro  |  www.salubritate.ps2.ro

ȘTIRI

De azi, Primăria Sectorului 2 are defibrilator

Primăria Sector 2 este prima instituție a administrației publice locale și centrale din București care are, de luni, 9 decembrie 2019, un defibrilator extern automat, amplasat cu ajutorul Asociației „Părinți Salvatori”, în cadrul campaniei “Minuni cu bani mărunți”.

În perioada următoare, Asociația și-a propus să instaleze încă 1.000 defibrilatoare externe, automate, în toată țara, care să contribuie la salvarea de vieți.

Achiziționarea acestui defibrilator de ultimă generație a fost posibilă datorită oamenilor minunați care susțin proiectul “Părinți Salvatori” prin trimiterea unui SMS cu valoare de 2 EUR, la numărul 8844, cu textul MINUNI.

Alte defibrilatoare au fost montate deja în Baia Mare, Pașcani, Sighetu-Marmației și în stațiunea de schi Borșa.

Conform datelor furnizate de către Asociația care implementează acest proiect, aproximativ 70% din cazurile de stop cardio-respirator subit se petrec în afara mediului spitalicesc, singura șansă de salvare a vieții victimei fiind demararea de către martori a manevrelor de resuscitare și defibrilare, până la sosirea salvatorilor calificați.

Defibrilatoarele externe sunt complet automate, au o greutate de doar 3 kg și pot fi folosite cu ușurință, inclusiv de persoanele fără pregătire de specialitate. Utilizatorii sunt ghidați, pas cu pas, în limba română de toate măsurile ce trebuie luate pentru salvarea unei vieți, aparatul automat fiind cel care stabilește intensitatea curentului descărcat în funcție de vârsta și greutatea victimei.

Prezent la eveniment, domnul Viceprimar Dan Cristian Popescu a lăudat inițiativa Asociației „Părinți Salvatori” care a decis să amplaseze acest aparat la Primăria Sectorului 2. Domnia sa și-a anunțat intenția de-a sprijini demersurile asociației care dorește să continue activitatea de montare a defibrilatoarelor automate în mai multe locuri publice inclusiv din Capitală.

 


© 2022 Primăria Sectorului 2 București.