ȘTIRI

Școlile din sectorul 2 sunt pregătite să-și primească elevii în siguranță

Cei 50.000 de elevi ai sectorului 2, înscriși în cea mai mare rețea de învățământ din București, sunt așteptați să înceapă noul an de școlar în condiții de siguranță prin investițiile realizate de Primăria Sectorului 2, a declarat domnul viceprimar Dan Cristian Popescu în cadrul conferinței de presă susținută miercuri, 2 septembrie 2020.

La nivelul sectorului 2 s-a identificat un necesar de peste 1600 de tablete, ce vor fi asigurate de administrația publică locală a sectorului 2, care se va preocupa și de achiziționarea măștilor de unică folosință, precum și a testelor rapide pentru elevi și cadre didactice.

Domnul viceprimar Popescu a adăugat că s-au cumpărat bănci individuale, care rezolvă problema distanțării, iar acolo unde se impune se vor instala separatoare pentru a asigura toate măsurile de siguranță. De comun acord cu conducerile unităților de învățământ s-au stabilit clar traseele de intrare și ieșire, s-au luat măsurile de păstrare a distanței și cele igienico-sanitare, prin achiziționarea de: dezinfectant, măști, mănuși, covorașe dezinfectante, stickere pentru distanțare socială, afișe informative, termoscannere.

Fiecare unitate de învățământ va elabora un plan de curățenie și dezinfecție pentru întreaga clădire și vor fi folosite mașini profesionale achiziționate de Primăria Sectorului 2 pentru curățarea pardoselilor, aspiratoare și aparate de dezinfecție pe bază de abur, care omoară 99% din bacterii și virusuri.  

La conferința de presă, alături de  viceprimarul sectorului 2, s-a aflat domnul Eugen Ilea, Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar din București, care a apreciat buna colaborare cu administrația publică locală a sectorului 2 în vederea asigurării condițiilor de maximă siguranță pentru elevi și cadre didactice în noul an de învățământ.


© 2021 Primăria Sectorului 2 București.