ȘTIRI

Precizări ale Primăriei Sectorului 2 privind afișul electoral

În ultimele zile circulă în mediul online informații trunchiate și mincinoase despre activitatea Poliției Locale Sector 2. Dezinformările pornesc de la un videoclip, în care angajați ai Poliției Locale Sector 2 dau jos afișele de pe panourile electorale.

Referitor la acest caz, Primăria Sectorului 2 vine cu următoarele precizări: la nivelul Biroului Electoral de Circumscripție nr. 2 – Sector 2 s-au emis șase hotărâri prin care se admit plângerile formulate de mai mulți candidați ce reclamau faptul că a fost aplicate afișe electorale pe ambele părți ale panourilor, fapt interzis de art.79, alin. 4, Legea nr.115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

Prin urmare, Poliția Locală Sector 2 a dus la îndeplinire dispozițiile BEC nr. 2 – Sector 2 și a îndepărtat de îndată afișele electorale în cauză.

Precizăm că toate partidele au reprezentanți în Biroul Electoral de Circumscripție nr. 2 – Sector 2, informațiile publicate putând fi foarte ușor verificate.

Potrivit art. 79, alin. (4) din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, se menționează că: "Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală sau organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori fiecare candidat independent poate aplica un singur afiș electoral."     

Întrucât au fost formulate mai multe plângeri privind nerespectarea acestor prevederi legale, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 2 - Sector 2, în baza mai multor hotărâri, a dispus îndepărtarea de îndată a afișelor electorale care depășesc numărul maxim prevăzut de lege, iar potrivit art. (3) al fiecărei hotărâri, măsura de îndepărtare a afișelor electorale a fost dusă la îndeplinire de Primarul Sectorului 2, cu sprijinul organelor de ordine publică.  


© 2021 Primăria Sectorului 2 București.