Situaţia contractelor pentru serviciile de salubrizare în sectorul 2
   Asociații de  proprietari   Persoane fizice - case   Pentru contractare servicii de  salubrizare contactaţi
  Total  2.579   Contracte: 2472   Total  24.711   Contracte: 19.059   tel. 021.9654  email contractare@supercom.ro  |  www.salubritate.ps2.ro

ȘTIRI

Facturile emise de operatorul de salubritate pe luna Ianuarie vor fi recalculate și retransmise utilizatorilor din Sectorul 2

În urma sesizărilor primite din partea câtorva cetățeni, s-a luat rapid legătura cu operatorul Supercom și s-au clarificat lucrurile: se vor face verificări amănunțite, iar o parte din facturile pe luna Ianuarie vor fi recalculate și retransmise utilizatorilor din Sector 2.

La debut, orice proces nou are și mici sincope. Este firesc ca, odată cu schimbarea paradigmei salubrizării în Sectorul 2 să apară neclarități, confuzii sau mici erori electronice. Însă, printr-un dialog deschis între Primărie, cetățeni și Operator, lucrurile pot fi lămurite.

Confuzia 1: Cantitățile pe care le predați săptămânal (menționate în Anexă contract) sunt calculate drept cantități per trece/ridicare. Din păcate, este o situație foarte des întâlnită. Multe asociații au trecut drept cantitate săptămânală numărul de pubele pe care le dețin. Dar dacă ele sunt ridicate de 2 ori pe săptămână, atunci cantitatea facturată se dublează.

De exemplu, dacă o asociație are 10 pubele, a trecut în contract 10 pubele/ săptămână. În fapt, dacă frecvența de ridicare la acea asociație este de 2 ori pe săptămână, cantitatea de deșeuri de facturat este 2x10 = 20 de pubele. Supercom a facturat în acest caz 2x10=20 de pubele.

Cele mai multe asociații au trecut numărul de pubele pe care le dețin, fără a ține cont de numărul de treceri. Au fost însă și asociații (mult mai puține), care au ținut cont și de numărul de treceri și au trecut corect numărul de pubele: 20. Din păcate, și în acest caz Supercom a înmulțit numărul de pubele cu numărul de treceri: 20x2=40 de pubele. În mod evident, s-a ajuns astfel la facturi duble, dar neintenționat.

Cei ce considerați că ați fost facturați cu un număr mai mare de pubele predate  decât realitate, vă rugăm să contactați Supercom la următoarele adrese de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Confuzia 2: Aplicarea tarifului corect în funcție de tipul de deșeu predat.

Schimbarea sistemului de contractare direct cu beneficiarii pentru serviciile de colectare, transport și depozitare deșeuri a impus adaptarea Operatorului la cerințe noi - ceea ce a presupus și crearea unei aplicații informatice de generare a facturilor. Cum în luna ianuarie fracția uscată nu a depășit 10% în Sectorul 2, sistemul electronic de facturare a aplicat tariful T3 și celor ce au colectat selectiv (celor ce prin contract și-au asumat Varianta 1: predarea a 25% fracție uscata). Tuturor celor care și-au asumat prin contract colectarea selectivă li se va aplica tariful T1, iar facturile pe luna Ianuarie vor fi refăcute și retransmise.

Din luna februarie, sacii cu deșeuri vor fi inspectați pentru a se observa dacă deșeurile reciclabile sunt separate de fracția umedă. Totul va fi documentat cu bon și fotografie. Important de știut:

- Plătiți mai mult dacă pubela conține deșeuri predate necorespunzător (reciclabile amestecate cu deșeuri reziduale). În acest caz, se va aplica tariful T3 ( 576,64 lei/tonă).

- Plătiți mai puțin dacă reciclabilele sunt colectate separat de fracția umedă. În acest caz, se va aplica tariful T1 (437,23 lei/tonă).

Trebuie să fim conștienți că trăim în poluare, plătim scump pierdem resurse inutil - 80% din materialele ce compun deșeurile pot fi recuperate prin reciclare – hârtia, plasticul, sticla, aluminiumul, metalul și lemnul. Odată reciclate, devin resurse pentru noi produse. Așadar, primul pas pe care trebuie să-l facem toți este să adoptăm un comportament responsabil și să separăm reciclabilele de restul deșeurilor. Stă în puterea fiecăruia dintre noi, iar factura lunară este cu mult redusă. Pentru a încuraja această schimbare de comportament, Primăria Sectorului 2 subvenționează de la bugetul local tariful pentru reciclabile – 0.99 lei +TVA/tonă. Astfel, cei ce colectează selectiv ajung să plătească, practic, fracția umedă.

 


© 2024 Primăria Sectorului 2 București.

Main Menu