Situaţia contractelor pentru serviciile de salubrizare în sectorul 2
   Asociații de  proprietari   Persoane fizice - case   Pentru contractare servicii de  salubrizare contactaţi
  Total  2.579   Contracte: 2472   Total  24.711   Contracte: 19.059   tel. 021.9654  email contractare@supercom.ro  |  www.salubritate.ps2.ro

ȘTIRI

DGASPC Sector 2 continuă campania de recrutare, formare, atestare și angajare de persoane care doresc să profeseze ca asistenți maternali profesioniști

                                      FONDUL SOCIAL EUROPEAN
                                      Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
                                      Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei
                                      Proiect „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”,
                                      Cod proiect POCU/480/4/19/127169
                                      Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

28 Noiembrie 2023

 

INFORMARE

referitoare la implementarea proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS 127169

 

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie în calitate de beneficiar împreună cu cele 47 de Direcții generale de asistență socială și protecția copilului din țară, implementează Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” ID 127169, finanţat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020 Cod proiect POCU/480/4/19/127169.

OBIECTIVUL GENERAL al proiectului este creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității, prin introducerea de instrumente și proceduri și prin îmbunatățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem.

Obiectivele specifice ale proiectului:

Obiectiv specific 1 – Creșterea calității sistemului de asistență socială prin dezvoltarea și introducerea unui set de proceduri operaționale destinat activității desfașurate de asistenții maternali, prin susținerea unui program de formare profesională, elaborat în cadrul proiectului și destinat specialiștilor în domeniu și prin crearea unei platforme digitale la nivel național ce va conține module esențiale de educație digitală;

Obiectiv specific 2 – Creșterea numărului de asistenți maternali la nivelul comunității.

Campania de identificare a persoanelor cu domiciliul în Sectorul 2 Bucureşti, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, a debutat încă din data de 1 ianuarie 2019.

În cadrul proiectului, DGASPC Sector 2 continuă campania de recrutare, formare, atestare și angajare de persoane care doresc să profeseze ca asistenți maternali profesioniști.

De asemenea, tot în cadrul proiectului în perioada iulie – august 2023 din cadrul DGASPC Sector 2 un număr de 60 asistenţi maternali au participat la cursuri de formare.

Pentru a fi asistent maternal profesionist, este necesar să urmezi pașii necesari pentru a fi atestat în condițiile legii de către Comisia pentru Protecția Copilului și să poți asigura, la domiciliul personal, creșterea, îngrijirea și educarea copiilor pe care îi primești în plasament. Pentru a asigura un mediu familial adecvat copiilor care sunt deja în sistemul de protecție sau cei care vor intra în sistem, dorim să dezvoltăm și să completăm rețeaua asistenților maternali.

În prezent, în sectorul 2 există un număr de 57 de asistenți maternali profesionişti şi 64 de copii şi tineri, beneficiari de măsură de protecţie specială în reţeaua de asistenţă maternală.

Persoanele care domiciliază pe raza Sectorului 2 și doresc să facă parte din echipa DGASPC Sector 2 pentru a oferi unui copil șansa de a fi crescut și educat în familiile lor, pot obține informații suplimentare despre condițiile de angajare și beneficiile acestei profesii accesând linkul https://social2.ro/wp-content/uploads/2023/10/2023.10.27-Anunt-recrutare-AMP-%E2%80%93-Proiect-TEAM-UP-sectiunea-cariera-2023.pdf, contactând reprezentanții Serviciului Asistență Maternală la numărul de telefon: 0786.273.121,021.323.65.76,  prin email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la sediul din Şos. Pantelimon nr. 255, bl.43, Sector 2, București.

 

 

 


© 2024 Primăria Sectorului 2 București.

Main Menu